Kraaienpootjes! Een ondergeschoven kindje.

Raambedrukking | The Skin Store Salon

Kraaienpootjes! Een ondergeschoven kindje.

Hoe ontstaan de rimpeltjes rondom de ogen? Allereerst natuurlijk door de huidveroudering waardoor de huid verkleefd raakt aan de onderliggende spiertjes. Daarnaast hebben we de herhaaldelijke mimiek van lachen, huilen, praten en knipperen met je ogen. Dat betekent dat de verkleving van je oogkringspieren alleen maar erger wordt. Zo ontstaan er kraaienpootjes. Die kunnen heel charmant zijn – je kunt heus wel een rimpeltje of wat kraaienpootjes hebben, als de huid voor de rest maar verzorgd is. Maar soms laten ze mensen er verbitterd, vermoeid of verdrietig uitzien.

“De molecuul van je dag- en nachtverzorging is te groot om bij de huid van de ogen te worden opgenomen, een oogproduct heeft een fijnere molecuul.”

Wat zijn de opties?

We hebben bij The Skin Store bij al onze merken specifieke oogproducten die met name draaien om peptiden. Dit zijn heel fijn-moleculaire eiwitten die zich binden aan je eigen huid en die ook heel goed getolereerd worden door je eigen huid. Er zijn heel veel soorten peptiden. Voor kraaienpootjes heb je de huid verjongende peptiden die de cellen herstellen en reserve voeding geven. Om tegenslagen van stress, weer omstandigheden of gewoon veroudering te voorkomen.

Wat zijn de grootste misverstanden rond oogproducten?

De eerste is dat ze niet nodig zijn. Dat je de huid rond de ogen ook heel goed in zou kunnen smeren met je dag- of nachtcrème. Dat is echt onzin! Je hebt veel minder talgklieren rond de ogen dan in de rest van het gezicht, dus de opname is daar veel minder goed.

Je hebt rond de ogen specifieke producten nodig die bestaan uit fijn-moleculaire werkstoffen die wél door de huid opgenomen kunnen worden opgenomen. Bij een normale dag- en nachtverzorging is deze molecuul te groot en blijft hierdoor op de huid liggen. Bovendien bevatten dagcrèmes vaak zonnefilters met metaaldeeltjes. Die kunnen in je ogen komen, waardoor je de hele dag geïrriteerde ogen hebt. Je kunt je dagcrème beter smeren tot aan het harde deel van je oogkas.

“We spenderen eerder geld aan het gezicht en op langetermijn denken we pas aan de ogen, terwijl de eerste droogtelijntjes juist rondom de ogen ontstaan!”

Verder denken veel mensen dat je oogproducten niet op jonge leeftijd nodig hebt. Een oogcrème is een product waar mensen vaak veel te laat aan beginnen, terwijl de eerste droogtelijntjes juist rond het oog ontstaan vanaf 25 jaar.

We spenderen eerder geld aan het gezicht en op lange termijn denken we pas aan de ogen. De oogcrème wordt dus op de tweede plek gezet hoewel dat eigenlijk zonde is. Het stukje huid rond de ogen verdient echt éérder aandacht en ook ándere aandacht – als je het heel goed wilt doen vanaf je twintigste.”

Welke oogbehandelingen bieden wij bij The Skin Store aan?

Sinds kort is er een speciale oog peeling (resurfacing) ontwikkeld die we alleen rondom de huid van de ogen kunnen aanbrengen. Met skin-needling en venus Freeze plus behandelingen kunnen we het collageen rondom de ogen stimuleren de structuur van de ogen verfijnen en rimpels minder diep te maken.

We hebben diverse modellage maskers die over de ogen gebruikt kunnen worden– dit wordt een soort rubber laagje als het opdroogt – en werkt kalmerend op vermoeide ogen en voelt heel aangenaam aan. Het resultaat is een ‘plumpy’, volle, stevige huid en minder kraaienpootjes.

Dit zijn prachtige behandelingen voor de ogen hiermee kunnen we 30% van de huid rondom de ogen verbeteren, maar 70% verbeter je door 2x per dag thuis de juiste oogverzorging te gebruiken. Daarnaast kun je 1x per week een collageen oogmasker thuis gebruiken, dit geeft een direct wauw effect voor een feestje op na een slapeloze nacht!

Ben jij nieuwsgierig welk producten behandeling het beste bij jouw ogen past? Kom dan snel langs in de salon voor advies.

YOUR SKIN IS OUR JOB!!

Afspraak maken
close slider