Definitief ontharen met de IPL techniek

Behandelingen vrouw ontharen | The Skin Store

Wat is het soms toch een gedoe om vrouw te zijn. Maandelijkse perikelen, scrubben, body insmeren, nageltjes lakken, mooi kapsel en met gladde benen de deur uit. Lees hieronder meer over IPL. Volgens the Skin Store, dé manier voor ontharing!

Scheren is een tijdrovend en vervelend klusje. Wil je haarloos blijven dan zal je wekelijks of zelfs dagelijks moeten scheren, want voor je het weet zitten er weer lelijke stoppels op je huid. Ook krijg je bij te vaak scheren irritaties en kunnen er wondjes of ingegroeide haren ontstaan. Er zijn natuurlijk nog meer ontharingsmethodes, denk bijvoorbeeld aan harsen of epileren. Hiermee heb je ongeveer 3 weken effect, maar het is wel een stuk pijnlijker. Een ander nadeel is dat je voor deze methodes eerst je haren moet laten groeien tot een bepaalde lengte.

Hieronder meer informatie over de diverse eigenschappen van IPL.
Na de behandeling kun je over het algemeen weer terug naar je dagelijkse bezigheden en zijn er geen tot weinig dingen die je niet mag doen. 2-4 weken na de allerlaatste behandeling mag je niet in de zon of onder de zonnebank en bescherm je huid altijd met minimaal SPF30!

Wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn bij the Skin Store? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder. Bekijk ook onze andere behandelingen.

Definitief ontharen, ook wel IPL genoemd, is een stuk effectiever op het gebied van ontharen. Als je nog niet eerder hebt gehoord van ontharen door middel van IPL wil je natuurlijk eerst weten wat het inhoudt.

IPL staat voor ‘Intense Pulsed Light’. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haartjes en daarbij omgezet in warmte. Het haarzakje wordt hierdoor vernietigt, waardoor er geen nieuw haartje meer kan groeien.

De behandelde haren vallen na 2 à 3 weken uit. Hierdoor heb je tussentijds veel plezier van een kaal moment tussen de behandeling door. De behandeling is niet erg pijnlijk door het koelsysteem achter de flits. Op het moment van de flits voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid komt. Na de lichtflits is dit gevoel dan ook meteen weer weg. Je hoeft je haren ook niet te laten groeien voor een behande-ling, want hoe korter de haren zijn hoe intensiever de behandeling zal zijn. Dus scheren mag zelfs nog vóór de behandeling.

Aangezien de IPL werkt op het pigment (donkere kleur) is het behandelen op een zomer gebruinde huid niet mogelijk. Vanaf het moment dat je in de zon gaat wordt het pigment in de huid geactiveerd en worden we natuurlijk lekker bruin. Echter kan het apparaat geen onderscheid maken tussen het pigment in de haren of in de huid. In het ergste geval kan de huid door de warmte van de flits verbranden. Zelfs die 15 minuten even op het terras kunnen al leiden tot een verbranding.

Hierdoor is het heel erg belangrijk om 6 weken vóór de behandeling niet met het behandelde gebied in de zon te komen. Ook het gebruik van zonnebank en zelfbruiner is uit den boze in combinatie met IPL-behandelingen.

De IPL behandeling werkt zolang een haar zich in de groeifase bevindt. Want alleen dan is het haar nog verbonden met het haarzakje, waardoor de warmte door de lichtflits ook het haarzakje kan bereiken. Omdat er telkens maar 30% van de aanwezige haren zich in de groeifase bevindt, zijn altijd meerdere behandelingen nodig.

Aangezien we van buitenaf niet kunnen bepalen wanneer de haren in de groeifase zitten, wordt er  gestreefd naar een tussen pose van 4 tot 8 weken afhankelijk van het te behandelen gebied. Je kan er altijd vanuit gaan dat je minimaal 10 behandelingen nodig hebt. Bij de IPL ontharingsmethoden kan er een haarreductie van zo’n 80% gerealiseerd worden, en met nabehandelingen 1x per jaar ongeveer 90%.

Donshaar blijft altijd een beetje achter, omdat dit weinig tot geen pigment bevat. Omdat de aanmaak van haren word gestimuleerd door hormonen, bestaat er altijd de kans dat er opnieuw donker haar gaat groeien. Denkt hierbij met name aan een hormoonschommeling zoals een zwangerschap, borstvoeding, overgang of het gebruik van bepaalde medicijnen.

  • Donker haar
  • Huidtype 1 t/m 3
  • Geschoren haar
  • Blond, rood en grijs haar
  • Huidtype 4 & 5
  • Zon of solaria
  • Zelfbruiner
  • Harsen, epileren
Afspraak maken
close slider