Peeling tegenover Resurfacing

Peelingen zijn niet meer weg te denken uit beautyland, maar wat houden ze nou toch werkelijk in? En wat is het verschil met een resurfacing?

“Peeling” is inmiddels een verzamelnaam geworden van veel exfoliërende producten, vaak op basis van zuren. Ze worden met name in de behandelingen toegepast voor veel uiteenlopen doelen. Het hoofddoel is een aantal lagen dode huidcellen te verwijderen, zodat de oppervlakte van de huid weer mooi glanzend en glad wordt. Ook zorgt het er voor dat het opname vermogen van de huid verhoogd wordt, waardoor werkstoffen beter worden opgenomen. Ook de term chemische peeling komt regelmatig voorbij. Deze wordt vaak door artsen toegepast.

In ons instituut werken wij ook graag en praktisch in elke behandelingen met een “peeling” in verschillende gradaties, vanaf een milde peeling geschikt voor de zeer gevoelige huid tot een huid die een intensieve peeling aan kan. Het verschil is dat deze peelingen bij ons resufacings worden genoemd.

Hieronder zullen we jou uitleggen wat het verschil is en wat je kan verwachten van een resurfacing.

Peeling
Een peeling bestaat uit één soort peelende stof b.v. glycol waardoor de werking en resultaat zich meestal beperkt tot één doel.

Resurfacing
Resurfacings zijn multifunctionele huidverbeteraars! Zij zijn samengesteld uit verschillende peelende stoffen in een niet te hoge percentage, maar versterken elkaar wel intensief in werking, waardoor zij probleemoplossend en zeer gericht in kunnen worden gezet.

Het is inmiddels een onmisbaar onderdeel in onze behandelingen!

De resurfacing zal een aantal laagjes dode huidcellen verwijderen van de oppervlakte van de huid en de basaalcellenlaag stimuleren tot het aanmaken van nieuwe cellen. Om te zorgen dat de cellen zich goed en gezond vermeerderen bevatten de resurfacings ook actieve werkstoffen zoals, peptides, vitamines en anti-oxidanten. Deze stoffen stimuleren de nieuwe cellen om zich te herstructureren tot krachtige gezonde volle cellen. Bovendien zijn de actieve werkstoffen echte probleemoplossers! Het is een zeer veilige manier van toepassen met een snel herstel, hierbij een korte tot geen downtime. Dat houdt in dat vervelling en irritatie beperkt zijn.

Voor elk probleem is een serie resufacings die ingezet kunnen worden, zoals:

 • Anti Aging
 • Verjonging
 • Acne
 • Hyperpigmentatie
 • Gevoelige huiden

Deze problemen worden niet allen vanuit de buitenkant van de huid aangepakt maar vooral vanaf de binnenkant naar buiten. Het is een zeer veilige manier van deze stoffen toepassen en herstel met een korte downtime. Dat houdt in dat vervelling en irritaties beperkt blijven. Zeker als de huid thuis wordt voorbereid met de juiste thuisproducten. Deze bevatten lage percentages van dezelfde werkstoffen als in de resurfacing.
De peelende stoffen in onze resurfacings hebben naast hun peelende werking nog een aantal bijkomende voordelen die hun huidverbeterende eigenschappen extra ondersteund.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Pyruvic: Een stof gewonnen uit de schil van druiven en werkt als een zeer krachtige anti-oxidant, stimuleert aanmaak van collageen en elastine. Dit werkt dus sterk op de Anti-aging.
 • Amandelzuur: Gewonnen uit rauwe amandelen met schil en werkt remmend op ontstaan van hyperpigmentatie, en anti bacterieel op ontstekingen.
 • Salicylzuur: Gewonnen uit de barst van de wilg. Dit zuur is vooral geschikt voor een huid met overmatig talg en ontstekingen. Deze lost het talg als ware op.
 • Melkzuur: Werkt meer aan de oppervlakte van de huid. Is met name geschikt voor gevoelige huiden en heeft hydraterende eigenschappen.
 • Fytinezuur: Dringt de aanmaak van pigment terug, verjongend en werkt als een krachtige anti-oxidant.
 • Lactobionic acid: Stimuleert de genezing van de huid, is sterk hydraterend, vochtbindend en werkt kalmerend. Dit zuur komt voor en producten en resufacings voor huiden met acne en overige gevoeligheden.
 • Azelaïnezuur: Deze stof komt vooral veel voor in de resurfacing specifiek gericht op de huid met rosacea. Het remt vooral de groei van bepaalde bacteriën en ontstekingen, lost talg op.

De mooiste resultaten krijg je en behoud je na een kuur met een resurfacing en thuisproducten die de behandeling ondersteunen. Hierbij geef je de huid de tijd om te herstructureren, de conditie op te bouwen en te behouden.

Afspraak maken
close slider