Mooi rood is niet lelijk!

Raambedrukking zwart-wit | The Skin Store Salon

Mooi rood is niet lelijk!

Door al het blozen en overmatige irritatie komen er in de huid bepaalde processen op gang. Deze processen zorgen op langere termijn voor problemen. Er zijn drie oorzaken waardoor men in een chronische neerwaartse spiraal terecht komt. Wil je deze neerwaartse spiraal doorbreken dan zijn er een aantal dingen die je kan doen. Hieronder leggen we uit wat de problemen zijn en wat je hieraan kunt doen. De problemen kunnen tegelijkertijd een rol spelen, maar ook afzonderlijk.

1. Verlies van elasticiteit in haarvaatjes.

Je begrijpt het waarschijnlijk al: doordat de rek uit de haarvaatjes is (adertjes op bv de wangen) , zullen de haarvaatjes stuk gaan en lekken. Wil je hier iets aan doen, dan kan je de huid behandelen met een laser. Helaas is dit een korte termijn oplossing: als er niets aan de huidconditie wordt gedaan, blijven de haarvaatjes zwak en zullen er nieuwe lekkende haarvaatjes ontstaan.

Ga daarom voor een duurzaam resultaat, de huid moet worden gestimuleerd in plaats van gekalmeerd. Dit kan met behulp van skin resurfacings van pH-formula (peelings met werkstoffen).

Voor thuisgebruik mag Retinol (Vitamine A) niet ontbreken: Retinol verstevigt de haarvaatjes en brengt balans in de stofwisseling. Bijvoorbeeld de Vita A crème of het Vita A masker van pH Formula is hiervoor zeer geschikt.

2. Infectie.

Waarschijnlijk heb je al eerder gehoord van de Demodex mijt. Deze parasiet leeft op dode huidcellen in de haarschacht en zorgt voor roodheid en onrust van de huid. Een huisarts geeft vaak hormoonzalf of antibiotica, maar dit zal alleen maar de symptomen aanpakken en niet de oorzaak. Waardoor je er dus niet vanaf komt.

Wij van The Skin Store hebben al veel mooie resultaten geboekt met de CR en AGE behandeling van pH-formula. Deze behandelingen bevatten antibacteriële werkstoffen zoals Salicylzuur en Retionol (vitamine A). Geen voeding voor de demodex mijt betekent dat hij zal sterven of op zoek zal gaan naar een andere gastheer. Je herkent deze mijt aan pustelachtige ontstekingen, vooral op de wangen en rond de neus, ook wel bekend als Rosacea.

3. Ontsteking.

Hierbij gaat het om een andere ontsteking dan een puist of iets wat erop lijkt. Het gaat namelijk om ontsteking op celniveau. Om dit te verminderen is het belangrijk om gezonde voeding tot je te nemen en te streven naar positieve leefgewoonten. Als werkstof is bewezen dat Vitamine B3 (Niacinamide) een zeer gunstige werking heeft op het bestrijden van ontstekingen in de cel, bijvoorbeeld de Vita B3 crème van pH-formula voor dag en nacht gebruik.

Als je niet weet welke van deze drie de oorzaak is van jouw roodheid en er geen pustelachtige ontstekingen, dan is het vaak een combinatie van punt 1 en 3.

Een bekend spreekwoord is “rood is bloed, bloed moet want bloed is goed”. Maar altijd en eeuwig rood zijn is en blijft vervelend. Camoufleren werkt ook niet en wat je ook doet, de roodheid komt snel weer opzetten. Nu is een permanente oplossing tegen roodheid nog niet uitgevonden. Hetgeen wat wel effectief werkt heeft een flinke portie geduld, maar vooral discipline nodig. Vaak willen mensen een probleem snel opgelost hebben, zonder zich eerst te verdiepen in het werkelijke probleem. Chronische roodheid is namelijk altijd een symptoom, en dat betekent dat de oorzaak dieper zit dan dat we vaak denken.

Dit is precies de reden waarom we bij The Skin Store een stapje verder gaan dan alleen maar te kijken naar de symptomen op de huid. Wil je weten wat wij bij The Skin Store voor jouw huid kunnen betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis intake of een introductie behandeling i.c.m. met intake gesprek.

YOUR SKIN IS OUR JOB!!

Afspraak maken
close slider